iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kuskus po meksykańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kuskus po meksykańsku -danie wegetariańskie

Kuskus po meksykańsku

Składniki:

Kuskus po meksykańsku

 

  • 1 szklanka sos pomidorowy w słoiku,
  • 1 puszka fasola czerwona,
  • 1 puszka kukurydza,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • olej kujawski,
  • pieprz biały Prymat,
  • 1 łyżeczka miód,
  • 1 szklanka Kuskus,
  • 2 ząbki czosnek,
  • 1 łyżeczka cebulka w proszku,
  • 2 łyżki ketchup,
  • 1 łyżka sos chilli słodki,
  • 1/3 łyżeczki kmin rzymski

 

Sposób przygotowania:

Kuskus po meksykańsku
Na patelni na oleju ok 1 łyżeczka podsmażamy wyciśnięty czosnek- uwaga żeby go nie spalić będzie gorzki ,dodajemy cebulkę w proszku . Zalewamy sosem pomidorowym Zagotowujemy dodajemy ok pół szklanki wody .Mieszamy . Dodajemy miód,pieprz,przyprawę uniwersalną ,kmin i sos chilli słodki . Zagotowujemy . Kosztujemy dodajemy trochę ketchupu . Następnie warzywa z puszki odcedzamy i dodajemy do sosu . Zagotowujemy .Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem dodajemy troszkę przyprawy uniwersalnej .Mieszamy i odstawiamy . Gdy kasza jest gotowa podajemy ją z sosem meksykańskim z fasolką i kukurydzą

Tagi:

sosy kuskus