jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Kuskus warzywny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kuskus warzywny to rodzaj sałatki, do przygotowania której użyłam warzyw z przygotowywanego wcześniej bulionu i kaszki Kuskus . Wersja jest bardzo tania i szybka w wykonaniu. Wystarczy 10 minut do jej przygotowania.

Kuskus warzywny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kuskus warzywny

 

  • 100 g kaszki KusKus
  • bulion warzywny lub woda
  • 2 ugotowane marchewki
  • 1 ugotowana pietruszka
  • kawałek ugotowanego selera
  • pęczek szczypioru
  • kilka gałązek mięty
  • sól, chilli, pieprz do smaku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

 

 

Sposób przygotowania:

Kuskus warzywny
Przygotuj kaszkę wg przepisu na opakowaniu. Zalej 100 g kaszki gorącą osoloną woda lub bulionem warzywnym 0,5 cm nad poziom kaszki. Odstaw na 5 minut po czym rozdrobnij ją widelcem. Zetrzyj warzywa w łezkę. Posiekaj szczypior i listki mięty. Dodaj warzywa, szczypior i miętę do kaszki. Dodaj oliwę, dopraw solą, chilli i pieprzem do smaku. Wymieszaj dokładnie. możesz dodać do kaszki Kuskus ugotowane warzywa strączkowe.
Kuskus warzywny
Przygotuj kaszkę wg przepisu na opakowaniu
Kuskus warzywny
Zetrzyj warzywa w łezkę i dodaj do kaszki.

Tagi:

kuskus