Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kwasówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty

Kwasówka

Składniki:

Kwasówka

 

  • Duża drobiowa porcja rosołowa (indyk,
  • kurczak) lub 40 dag slcrzydełek
  • 1 porcja włoszczyzny z kapustą
  • 20 dag leśnych grzyb w lub pieczarek
  • 3 szklanki soku z kiszonej kapusty
  • 2 łyżki przesianej pszennej mąki
  • 2 bżki margaryny lub ruasła
  • 1 listek laurowy
  • po 2-3 ziarna pieprzu i ziela angielskiego
  • warzywna przyprawa typu vegeta
  • garśc posiekanej zieleniny (koperek, natka
  • pietruszki)
  • sól

Sposób przygotowania:

Kwasówka
Mięso umyć. zalać szeŚcioma szklanka zimnej wody, dodać przyprawy i doprowadzić do wrzęnia na niewielkim ogniu. Włoszczyznę i grzyby oczyścić drobno poszatkować lub pokroić,dodać do zupy i gotować na małym ogniu do miękkoŚci. Mięso wyjąć, oddzielić od kości i rozdrobnić, ponownie włozyć do zupy. Dodać sok z kiszonej kapusty i zagotować. Z letniego tłuszczu i mąki zrobić kulką wrzucić do zupy i gotować na małym
ogniu, stale mieszając, dopóki się nie rozpuści, a zupa zgęstnieje' Przed podaniem ewentualnie doprawić i dodać posiekaną
zieleninę. Podawać z oddzielnię ugotowa-
nymi ziemniakami.