graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

kwaszona cukinia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

cukinie używam jako dodatek do mies i ziemniaków

kwaszona cukinia

Składniki:

kwaszona cukinia

 

  • 2 młode cukinie
  • 1 łodyga kopru
  • 1 główka czosnku
  • 1 litr wody
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

kwaszona cukinia
młode cukinie dokładnie umyć nie obierać ze skórek,pokroić cukinie na paski,i ułożyć ciasno w słoikach,czosnek obrać ze skórki i włożyć po 2 ząbki do słoików z cukinią , do słoików włożyć też kawałki kopru,wodę zagotować z cukrem i solą i wystudzić ,zimną zalać słoiki z cukinią do pełna,słoiki zakręcić i pasteryzować przez 15 minut ,słoiki z cukinią przetrzymywać w spiżarni

Tagi:

cukinia