malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Kwaszona kapusta w cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Doskonały dodatek do czerwonego barszczu

Kwaszona kapusta w cieście

Składniki:

Kwaszona kapusta w cieście

 

Sposób przygotowania:

Kwaszona kapusta w cieście
Farsz: kapustę posiekaj i ugotuj do miękkości. Grzyby namocz i ugotuj. Odcedź i posiekaj. Cebulę zeszklij na oleju. Kapustę odcedź i połącz z grzybami i cebula. Dopraw pieprzem. Drożdże wymieszaj z odrobiną cukru i łyżką mąki, dodaj ciepłe mleko. Odstaw do wyrośnięcia. Mąkę połącz z solą, ze stopionym masłem, z jajkami i żółtkiem, ze śmietaną. Dodaj rozczyn. Zagnieść ciasto i odstaw do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkuj, pokrój na małe kwadraty, nałóż porcję farszu i zwiń jak gołąbki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem. Piecz 15min w 190st C