eliza135

eliza135

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Lane kluski na rosole

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna i szybka zupka nawet na niedzielny obiad.Najlepiej smakuje ugotowana na rosole i przyprawiona.Dzieci ją chcą co niedzielę się zajada

Lane kluski na rosole

Składniki:

Lane kluski na rosole

Sposób przygotowania:

Lane kluski na rosole

Do garnka wkładamy umyte mięsko i wlewamy wody.Lub zamiast mięsa, kostki rosołowe.I gotujemy. Jajka rozbijamy do salaterki lub małej miseczki Dodajemy mąki. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Jeśli będzie za gęsta dolewamy troszkę wody i mieszamy. Masę wlewamy na gotującego się rosołu. Czekamy minutkę i wlewam gotowe kluski z zupką na talerz.

Redakcja poleca: