Strona główna Lane kluski na rosole

Lane kluski na rosole

Rosołowe « poprzedni | następny »
eliza135 - Przepis na: Lane kluski na rosole offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 131
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Lane kluski na rosole
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Smaczna i szybka zupka nawet na niedzielny obiad.Najlepiej smakuje ugotowana na rosole i przyprawiona.Dzieci ją chcą co niedzielę się zajada


trudność: łatwe
czas:

Lane kluski na rosole - SKŁADNIKI:

  • 1-2 udka lub kostkę rosołową
  • 1 l wody
  • sól
  • pieprz
  • 1-2 jajko
  • 3 łyżki mąki

Lane kluski na rosole - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wkładamy umyte mięsko i wlewamy wody.Lub zamiast mięsa, kostki rosołowe.I gotujemy. Jajka rozbijamy do salaterki lub małej miseczki Dodajemy mąki. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Jeśli będzie za gęsta dolewamy troszkę wody i mieszamy. Masę wlewamy na gotującego się rosołu. Czekamy minutkę i wlewam gotowe kluski z zupką na talerz.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Lane kluski na rosole (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2013-07-19 15:57
Też tak robię.
Skomentuj
Oceń:
3
Ela Dz

Ela Dz
offline

2013-07-23 18:37
Kiedyś nienawidziłam lanych...w dzieciństwie byłam nimi wręcz pasiona. Teraz po latach odkrywam ich nowe oblicze i smak. :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Rosołowe
Rosołek z pulpecikami Rosół z włoską kapustą i pierścionkami Rosół z kaczki z makaronem własnej roboty
Rosół z lubczykiem i domowym makaronem Zupa chińska z ryżowym makaronem Rosół z gwiazdkami i skórką cytrynową
Domowy rosół z kaczki Rosół z gęsi z lubczykiem Consomme z bażanta z kurkami
 Rosół z kluseczkami lanymi Ogórkowa z małosolnych Rosół z bażanta

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane