EnchantedxD

EnchantedxD

Szef Kuchni
[Przepisów: 89]

lasagne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sycące i pyszne danie, na różne okazje.

lasagne

Składniki:

lasagne

 

  • 1 op. asagne
  • 20 dag sera żółtego
  • 1 op. fety

 

  • Sos: 30 dag mielonego mięsa,cebula,puszka pomidorów, oliwki, bazylia, pieprz, sól, zioła prowansaldzkie, tymianek

 

  • Farsz: 1/2 op. szpinaku, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki mleka, łyżkamasła, sól, pieprz

 

  • Sos biały: 1/4 kostki masła, szkl mleka. 3 łyżki mąki, sól,pieprz

Sposób przygotowania:

lasagne
1. Mięso smażymy dodajemy pokrojone cebule, oliwki pomidory. Doprawiamy
2. Na maśle dusimy szpinak, wlewamy mleko, soimy, dodajemy posiekany czosnek
3. Robimy sos: roztapiamy masło, mieszamy z mąka, Wlewamy mleko, gotujemy, mieszając, doprawiamy.
4. Do żaroodpornego naczynia przekładamy trochę sosu miesnego , lasagne, polewamy białym sosem. Na szpinak kruszymy fetę, Układamy kolejne warstwy. Przykrywamy lasagne, polewamy białym sosem, posypujemy serem. Zapiekamy 40 min w temp. 180 stopni.