LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Lasagne z pieczarkami i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne danie , niestety jakość zdjęcia kiepska:)

Lasagne z pieczarkami i porem

Składniki:

Lasagne z pieczarkami i porem

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Lasagne z pieczarkami i porem
Pory umyć i pokroić w krążki. Pieczarki oczyscić i pokroić w plastry. Boczek pokroić w kostke i podsmażyć na patelni, dodac pieczarki i smazyć razem ok. 5 minut. Dołożyć pory i smażyć pare minut. Doprawić solą i pieprzem. Jajka wymieszać z mlekiem, śmietaną i maką . Doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce, dodać do masy jajecznej (oprócz dwóch łyzek), doprawić tymiankiem. Naczynie do zapiekania natłuścić, piekarnik rozgrzać do 175 st. C. Na spód wylać troche masy jajecznej, układać na przemian wcześniej podgotowane płaty lasagne, mieszankę z porami i mase jajeczną. Ostatnią warstwą ma być makaron polany masą jajeczną. Wierzch posypać serem. Piec ok. 45 minut.

Tagi:

sery ser pory