lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Lasagne z pieczarkami i rybą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Lasagne wyszła inna niż poprzednio , ale wyjątkowo smaczna. Wzbogacona o nowe smaki , smakowała idealnie.

Lasagne z pieczarkami i rybą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lasagne z pieczarkami i rybą

 

  • Płaty do lasagne 9 szt
  • Ser w plastrach 9 szt
  • Pieczarki 300 gram
  • Filet ze śledzia w pomidorach1 puszka
  • Keczup pikantny 4 łyżki
  • Sałata lodowa ¼ główki
  • Ogórek małosolny 2-3 szt

 

Sposób przygotowania:

Lasagne z pieczarkami i rybą
Pieczarki myjemy kroimy drobno i smażymy na oleju. Gotujemy makaron do lasagne ( 4 minuty gotowałam). Przygotowujemy szklane naczynie do zapiekania. Na sam dół kładziemy pokrojoną sałatę lodową polewamy dwoma łyżkami keczupu i rozprowadzamy na całej sałacie. Na keczup kładziemy połowę usmażonych pieczarek . Na pieczarki kładziemy ser i zalewamy sosem beszamelowym. Wykładamy płaty śledzia w pomidorach rozprowadzamy na całym sosie i kładziemy plasterki ogórka małosolnego na całej powierzchni ryby. Znowu makaron pieczarki keczup, ser i na koniec sos beszamelowy. Zapiekamy koło 25 minut w 180 stopniach.
Lasagne z pieczarkami i rybą
Na sam dół kładziemy pokrojoną sałatę lodową polewamy dwoma łyżkami keczupu i rozprowadzamy na całej sałacie.
Lasagne z pieczarkami i rybą
Na keczup kładziemy połowę usmażonych pieczarek .
Lasagne z pieczarkami i rybą
Wykładamy płaty śledzia w pomidorach rozprowadzamy na całym sosie i kładziemy plasterki ogórka małosolnego na całej powierzchni ryby.
Lasagne z pieczarkami i rybą
Znowu makaron pieczarki keczup, ser i na koniec sos beszamelowy. Zapiekamy koło 25 minut w 180 stopniach.