Anastazja324

Anastazja324

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Lasagne ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ta wyśmienita zapiekanka jest szybka i prosta w przygotowaniu,a smakuje wybornie.

Lasagne ze szpinakiem

Składniki:

Lasagne ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Lasagne ze szpinakiem
Szpinak rozmrozić.Czosnek obrać i posiekać.serek wymieszać ze śmietaną,60 g parmezanu i jajkami na gładką masę.Dodać czosnek.Doprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem.Dno wyłożyć płatami lasagne,rozłożyć porcję szpinaku,a następnie masy twarożkowej.Czynności powtarzać do wyczerpania składników.Ostatnią warstwę powinien stanowić szpinak.Zapiekankę posypać pozostałą porcją parmezanu i wiórkami masła.Naczynie umieścić w piekarniku w połowie jego wysokości.Piec ok. 25 minut,podawać na gorąco