lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Lato na talerzu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna wyszła zupa inna niż dotychczas ale bardzo smaczna .

Lato na talerzu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lato na talerzu

 

 

 

 

  • skrzydełka 4 szt

 

 

 

  • bukiet smaku do smaku

 

  • Zacierki :

 

 

  • mąka do zagęszczenia 6 łyżek

 

  • troszkę mleka sojowego tak aby ciasto było lejące

Sposób przygotowania:

Lato na talerzu
Do garnka wkładamy dwa rodzaje fasolki szparagowej marchew skrzydełka ziele i listek laurowy. Gotujemy wywar rosołowy dodajemy do smaku bukiet smaku . Kiedy warzywa zmiękną a mięsko się ugotuje, robimy zacierki. Rozrabiamy jajko z mlekiem dodajemy odrobinę soli i pieprzu białego. Do rozbełtanego jaja dodajemy mąkę i rozrabiamy ciasto tak aby było lejące . Wrzucamy łyżką zacierki do zupy i mieszamy dosłownie chwila i gotowa zupa .
Lato na talerzu
Do garnka wkładamy dwa rodzaje fasolki szparagowej marchew skrzydełka ziele i listek laurowy. Gotujemy wywar rosołowy
Lato na talerzu
Rozrabiamy jajko z mlekiem dodajemy odrobinę soli i pieprzu białego. Do rozbełtanego jaja dodajemy mąkę i rozrabiamy ciasto tak aby było lejące .
Lato na talerzu
Wrzucamy łyżką zacierki do zupy i mieszamy dosłownie chwila i gotowa zupa .