nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Łazanki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Danie jest dobrze doprawione i sycące, dostarcza licznych walorów smakowych.

Łazanki. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Łazanki.

 

  • 200g makaronu (dodałam wstążki)
  • 2 solidne garście kapusty kiszonej
  • 2 średnie cebulki
  • kawałek wiejskiej kiełbasy
  • kawałek boczku wędzonego
  • 2 solidne łyżki masła
  • 2 liście laurowe
  • 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • pieprz czarny mielony
  • kminek
  • lubczyk
  • szczypta chili
  • odrobina wody
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Łazanki.
Makaron ugotować aby był al dente i odcedzić. Następnie do garnka przełożyć masło i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulkę. Do zeszklonej cebuli dodać kiszoną kapustę oraz przyprawy : liście laurowe, pieprz, lubczyk, kminek i szczyptę chili oraz całość podlać odrobiną wody. Gotować całość przez chwilę od czasu do czasu mieszając. Następnie do kapusty dodać makaron i wszystko zamieszać. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć na niej pokrojony w dość grubą kostkę boczek oraz wiejską kiełbasę. Mięso obsypać w trakcie podsmażania przyprawą uniwersalną i lubczykiem. Dodać podsmażone wędliny do makaronu z kapustą i wszystko zamieszać. Przed podaniem można wstawić na 10 minut do piekarnika do zapieczenia lub jeść potrawę odgrzaną uprzednio w mikrofalówce.
Łazanki.
Podsmażanie pokrojonej w kostkę cebuli na maśle.
Łazanki.
Dodanie do zeszklonej cebuli kiszonej kapusty,przypraw oraz niewielkiej ilości wody.
Łazanki.
Podsmażanie na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek boczku i wiejskiej kiełbasy z dodatkiem przypraw.