karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Łazanki 14

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

danie mojej babci w domu je uwielbiamy połączeie smaku makaronu kapusty i mięsa pycha

Łazanki 14

Składniki:

Łazanki 14

 

  • 2 opakowania makaronu typu łazanki
  • 1/2 kapusty białej
  • 2 mielonki w puszce (najlepiej wieprzowa)
  • cebula biała
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Łazanki 14
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, tak aby był al dente. Kapustę kroimy w drobną kostkę, następnie lekko obgotowujemy w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w drobna kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Mielonkę wyjmujemy z puszek, rozdrabniamy nożem lub widelcem na małe kawałki. Przygotowane składni dokładnie ze sobą mieszamy, przyprawiając do smaku pieprzem oraz solą, następnie zapiekamy w piekarniku przez ok 40-50 min w tem. 180 stopniu.

Tagi:

makaron