eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Łazanki Eli z młodej kapusty z razowym makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Łazanki z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy podwawelskiej i pieczarek. Do łazanek dodałam makaron pełnoziarnisty. Wyszły pyszne.

Łazanki Eli z młodej kapusty z razowym makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łazanki Eli z młodej kapusty z razowym makaronem

 

  • 1 średnia młoda kapusta
  • 55 dkg kiełbasy podwawelskiej
  • 50 dkg pieczarek
  • 3 cebule
  • 6 łyżek oleju
  • 1 łyżka octu-opcjonalnie
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • czosnek granulowany do smaku

Sposób przygotowania:

Łazanki Eli z młodej kapusty z razowym makaronem
Kapustę umyć i pokroić dość grubo. Włożyć kapustę do garnka,zalać wodą,posolić ugotować al dente. Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę. Cebule obrać z osłonek i pokroić w kosteczkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni obsmażyć kiełbasę i przełożyć do dużej brytfanki. Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,oprószyć pieprzem,solą i usmażyć. Gotowe pieczarki przełożyć do kiełbasy. Do kiełbasy i pieczarek dodać odcedzoną kapustę. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić. Ugotowany makaron dodać do reszty składników i wymieszać. Całość doprawić do smaku solą,pieprzem,czosnkiem granulowanym,octem i smażyć razem około 5 minut. Co jakiś czas mieszać żeby się łazanki nie przypaliły. Smacznego!
Łazanki Eli z młodej kapusty z razowym makaronem
Kiełbasę obrać z osłonek i pokroić w kostkę..
Łazanki Eli z młodej kapusty z razowym makaronem
Cebule obrać z osłonek i pokroić w kosteczkę.
Łazanki Eli z młodej kapusty z razowym makaronem
Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Gdy pieczarki są większe w pół plasterki.
Łazanki Eli z młodej kapusty z razowym makaronem
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu i odcedzić.