ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Makaron rurki z kapustą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Łazanki z grzybami pierwszy raz jadłam niedawno u mojej mamy, bardzo i smakowały i od teraz królują na moim stole.

Makaron rurki z kapustą i grzybami

Składniki:

Makaron rurki z kapustą i grzybami

 

  • makaron rurki 1 op
  • kapusta kiszona 1 kg
  • grzyby suszone ok. 100g
  • cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • olej

Sposób przygotowania:

Makaron rurki z kapustą i grzybami
Kapustę płuczemy i gotujemy do miękkości. Grzybki zalewamy wodą i również gotujemy. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. Cebulkę obieramy i lekko podsmażamy na oleju. Ugotowaną kapustkę mieszamy z pokrojonymi grzybami i podsmażoną cebulką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z makaronem i lekko podsmażamy jeszcze raz wszystko razem.