jarek-energy

jarek-energy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Łazanki z kiszoną kapustą i mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Niektórzy robią łazanki z kapustą słodką , dla mnie to za mdłe:)

Łazanki z kiszoną kapustą i mięsem

Składniki:

Łazanki z kiszoną kapustą i mięsem

  • paczka makaronu Łazanki (Lubella nr.46)
  • 0,5 – 0,7 kg ugotowanego mięsa wieprzowego
  • kapusta kiszona
  • 3 łyżki smalcu ze skwarkami
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Łazanki z kiszoną kapustą i mięsem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy , wrzucamy powrotem do garnka , dodajemy 3 łyżki smalcu ze skwarkami oraz rozdrobnione mięso wcześniej ugotowane z przyprawami , dodajemy odciśniętą kapustę kiszoną , jedni lubią jej mniej drudzy więcej więc sami musicie określić ile jej dajecie , ja daje tak by „wyrównała” się z mięsem , dodajemy pieprzu i mieszamy wszystko razem na wolnym ogniu i gotowe . Łazanki można też robić zapiekane , wtedy wykladamy na teflonową patelnie i zapiekamy makaron na złocisty kolor.