Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Łazanki z kiszoną kapustą, cienką kiełbasą i czosnkiem to moja ulubiona kompozycja tego dania. Polecam na obiad dla całej rodziny.

Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czosnkiem
Kapustę kiszoną kroimy, przekładamy do garnka, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i zalewamy wodą - gotujemy przez 20 minut. W tym czasie w osolonej wodzie gotujemy al dente makaron łazanki, odcedzamy. Cebulę i czosnek obieramy drobniutko szatkujemy. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy na oleju kiełbasę, następnie dodajemy czosnek z cebula i zarumieniamy całość. Dodajemy obgotowana kapustę i podsmażamy 5 minut. Po tym czasie dodajemy makaron łazanki, doprawiamy do smaku pieprzem i ewentualnie solą, mieszamy, przesmażamy 2 - 3 minutki i podajemy.
Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czosnkiem
pokrojona w kostkę kiełbasę podsmażamy na oleju
Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czosnkiem
do kiełbasy dodajemy czosnek i cebulę - przesmażamy
Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czosnkiem
dodajemy następnie kiszona kapustę i całość mieszamy
Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czosnkiem
na koniec dodajemy makaron i doprawiamy do smaku