motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Łazanki zapiekane na patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne łazanki z wykorzystaniem mięsa z rosołu

Łazanki zapiekane na patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łazanki zapiekane na patelni

 

  • 1/2 kg gotowanego mięsa
  • cebula
  • kapusta kiszona
  • makaron na łazanki
  • smalec
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup
  • 1 łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Łazanki zapiekane na patelni
Mięso obieramy i kroimy na mniejsze kawałeczki. Obraną cebulkę kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy smalec i dajemy mięso razem z cebulką i smażymy. Kiszoną kapustę odciskamy i kroimy. Pokrojoną kapustę dajemy do garnka z 1 łyżką smalcu, 1 łyżeczką cukru, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, Doprawiamy. Ugotowany makaron w osolonej wodzie dajemy na patelnię i smażymy na smalcu. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do garnka i mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Łazanki zapiekane na patelni
Pokrojone mięso i cebulę zapiekamy na smalcu.
Łazanki zapiekane na patelni
Kapustę gotujemy z dodatkiem smalcu i cukru
Łazanki zapiekane na patelni
Ugotowany makaron smażymy na rozgrzanym smalcu.
Łazanki zapiekane na patelni
Wszystko dajemy do garnka i mieszamy. Doprawiamy do smaku.