2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Lazurowe mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Mielone na obiad nie muszą być nudne! Propozycja z serem pleśniowym przypadnie do gustu każdemu kto lubi wytrawne smaki, lub nie ma pomysłu na niedzielny obiad.

Lazurowe mielone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lazurowe mielone

 

  • 1/2 kg szynki wieprzowej
  • 3 jajka
  • 1 kajzerka
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 10 dag sera lazur blue-pleśniowy
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól do smaku
  • pieprz czarny świeżo mielony do smaku

 

Sposób przygotowania:

Lazurowe mielone
Szynkę myjemy, mielimy w maszynce do mięsa, razem z namoczoną wcześniej w wodzie i odciśniętą kajzerką, oraz cebulą i obranym czosnkiem. Do masy mięsnej wbijamy jajka,posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy solą oraz pieprzem dokładnie ,wyrabiamy. Lazur kroimy w grubą kostkę. Z mięsa forujemy kotlety w środek wkładamy kostkę sera .Obtaczamy w bułce wymieszanej z płatkami, smażymy na wolnym ogniu na złocisto.Podajemy gorące z dowolnymi dodatkami.
Lazurowe mielone
mięso mielimy z kajzerką czosnkiem i cebulą wbijamy jajka
Lazurowe mielone
dodajemy do masy posiekaną natkę pietruszki
Lazurowe mielone
wyrabiamy masę w środek wkałdamy ser pleśniowy
Lazurowe mielone
obtaczamy kotlety i smażymy na oleju aż będa złociste