xooxoo

xooxoo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Leciutkie gofry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 3/5 głosów: 12

Gofry to idealne śniadanie, przekąska lub podwieczorek czy kolacja. Są bardzo proste w przygotowaniu i można je podawać z różnymi dodatkami.

Leciutkie gofry

Składniki:

Leciutkie gofry

Na gofry

  • dwa jajka
  • dwie łyżki cukru
  • dwie łyżki mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka oleju
  • dżem lub coś do posmarowania gofrów

Sposób przygotowania:

Leciutkie gofry

Przygotowanie

Żółtka oddzielić od białek, a białka dokładnie zmiksować na sztywną pianę. Do żółtek dodać cukier a następnie oleju. Połączyć z pianą z białek, a następnie dokładnie wymieszać. Na koniec dodać mąkę oraz proszek do pieczenia.

Wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę. Wlewać małe porcje do gofrownicy a następnie smarować dżemem lub innymi dodatkami.


Tagi:

desery gofry