Anusia

Anusia

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Książka Kucharska: Kuchnia węgierska

Leczo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Danie szybkie i proste.

Leczo

Składniki:

Leczo

 

  • 2 średnie cukinie
  • 1papryka czerwona,zielona i żółta
  • 1kg pomidorów
  • 2 duże cebule
  • 50 dag kiełbasy najlepiej zwyczajna
  • olej
  • sól,pieprz oraz papryka w proszku

Sposób przygotowania:

Leczo
Cukinię obrać i pokroić w grubą kostkę,to samo trzeba zrobić z papryką wyjąć gniazda opłukać i pokroić w kostkę,pomidory obrać ze skórki i pokroić.Potem obrać cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć następnie pokroić kiełbasę również w kostkę dodać do cebuli.Następnie dodać pokrojone warzywa,zalać wszystko letnią wodą i zagotować,doprawić i gotować do miękkości. Smacznego