Dzikowiec

Dzikowiec

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Leczo 8.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne leczo z ostrym akcentem!

Leczo 8.

Składniki:

Leczo 8.

 

  • kiełbasa (5-6 małych kiełbasek),
  • papryka (4 duże),
  • pomidory (3-4 duże),
  • papryczka peperoni (na dużą ilość ok. 1/2),
  • cebula (1-2),
  • koncentrat pomidorowy (1-2 łyżki),
  • przyprawy - do smaku: sól, pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany, cukier.

Sposób przygotowania:

Leczo 8.
1. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni. Po kilku minutach dodać cebulę pokrojoną w kostkę. 2. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Dodać do kiełbasy. Papryczkę peperoni oczyścić z pestek, pokroić drobniutko, dodać do lecza. Należy robić to z wielką ostrożnością. 3. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać do lecza. 4. Całość dusić po przykryciem ok. 30 minut. 5. Gdy warzywa będą miękkie, przyprawić do smaku i dodać koncentrat. W razie potrzeby podlać wodą. Smacznego!