Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Leczo do słoików

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Leczo to bardzo smaczne danie, które warto zamknąć w słoiku. Szczególnie doceniam je, jak nie mam czasu, aby ugotować obiad.

Leczo do słoików

Składniki:

Leczo do słoików

 

Sposób przygotowania:

Leczo do słoików
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Cukinie i paprykę oczyścić z gniazd nasiennych. Jeżeli cukinia ma twardą skórkę to należy ją obrać. Pokroić w drobną kostkę. Cebulę również skroić w drobną kostkę i zeszklić na patelni. Wszystkie warzywa razem wymieszać. Na dno garnków wlać odrobinę oleju i włożyć warzywa, ziele angielskie i liście laurowe. Gotować, aż warzywa zmiękną w szczególności papryka. Przyprawić. Gorące leczo nakładać do litrowych słoików (porcja na 2osoby) i dodatkowo pasteryzować 15min. Smacznego!