eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo Eli z mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Leczo w którym kiełbasę zamieniłam na mięso mielone.

Leczo Eli z mięsem mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo Eli z mięsem mielonym

 

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 5 łyżek oleju
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg papryki kolorowej
  • 1 kg pomidorów
  • 1 łyżka przyprawy do pieczeni
  • 1 łyżka przyprawy warzywnej typu vegeta
  • 1 łyżka sosu chilli czosnkowy
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 szklanki keczupu pikantnego
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki papryki słodkiej
  • papryka ostra do smaku

Sposób przygotowania:

Leczo Eli z mięsem mielonym
Obrane cW dużym garnku rozgrzać olej,dodać mięso,przyprawę do pieczeni i smażyć aż mięso nie będzie surowe.Obrane cebule pokroić w ćwierć krążki i dodać do mięsa.Z umytych papryk usunąć szypółki i nasiona.Papryki pokroić w paski i dodać do garnka.Z umytych papryk usunąć szypółki i nasiona.Papryki pokroić w paski i dodać do garnka.Pomidory sparzyć wrzątkiem,przelać zimną wodą,obrać ze skórki,pokroić w dużą kostkę i dodać do garnka.Dodać sosy sojowy i chilli,przyprawę warzywną,papryki słodką i ostrą,keczup,koncentrat pomidorowy,wymieszać i dusić aż składniki będą miękkie.Leczo najlepiej smakuję na drugi dzień,gdy składniki się przegryzą.Smacznego!
Leczo Eli z mięsem mielonym
W dużym garnku rozgrzać olej,dodać mięso,przyprawę do pieczeni i smażyć aż mięso nie będzie surowe.
Leczo Eli z mięsem mielonym
Obrane cebule pokroić w ćwierć krążki i dodać do mięsa.
Leczo Eli z mięsem mielonym
Z umytych papryk usunąć szypółki i nasiona.Papryki pokroić w paski i dodać do garnka.
Leczo Eli z mięsem mielonym
Pomidory sparzyć wrzątkiem,przelać zimną wodą,obrać ze skórki,pokroić w dużą kostkę i dodać do garnka.