goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Leczo fasolkowo-paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Do tego lecza można dodać również cukinię

Leczo fasolkowo-paprykowe

Składniki:

Leczo fasolkowo-paprykowe

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo fasolkowo-paprykowe
Fasolkę namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy z liściem laurowym i odrobiną soli. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, paprykę oczyszczoną w paseczki. Cebulę i czosnek siekamy. Pomidory sparzamy, usuwamy skórkę i kroimy w kostkę. Na tłuszczu podduszamy cebulę i czosnek, dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Następnie dodajemy fasolkę wraz z wywarem w której się gotowała, bulion. Następnie dodajemy ziemniaki, paprykę. Na końcu pomidory. Leczo zaprawiamy przecierem pomidorowym, doprawiamy do smaku.