iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Leczo mięsno-warzywne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ten przepis to moja kolejna wersja jak podawać warzywa aby każdy był zachwycony. Lubię eksperymentować ze składnikami.

Leczo mięsno-warzywne

Składniki:

Leczo mięsno-warzywne

 

Sposób przygotowania:

Leczo mięsno-warzywne
Z mięsa wyrabiamy z jajkami i bułką masę solimy, pieprzymy, formujemy małe pulpeciki i smażymy na złoto na oleju. Cebule, pieczarki, papryki siekamy smażymy 10 min, fasolkę i brokuła gotujemy w słonej wodzie na pół twardo, siekamy. Do średniego garnka przekładamy wszystkie składniki, zalewamy bulionem, dodajemy pulpeciki i keczup w razie potrzeby solimy, gotujemy pod przykryciem 15, podlewając wodą aby się nie przypaliło.