Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Leczo na gęsto z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo apetyczne leczo z fasolką szparagową.

Leczo na gęsto z fasolką szparagową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo na gęsto z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Leczo na gęsto z fasolką szparagową
Fasolkę obieramy, kroimy na kawałki i płuczemy. Paprykę oczyszczamy z gniaz nasiennych i kroimy w paseczki. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory kroimy na niewielkie kawałki. Kiełbasę obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy. Na patelni z rozpuszczoną margaryną lekko podsmażamy cebulę z kiełbasą. Następnie wrzucamy fasolkę, ogórka oraz paprykę i dusimy do miękkości cały czas mieszając. Wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze około 5-10 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Leczo na gęsto z fasolką szparagową
Fasolkę obieramy, kroimy na kawałki i płuczemy. Paprykę oczyszczamy z gniaz nasiennych i kroimy w paseczki. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory kroimy na niewielkie kawałki.
Leczo na gęsto z fasolką szparagową
Kiełbasę obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy. Na patelni z rozpuszczoną margaryną lekko podsmażamy cebulę z kiełbasą.
Leczo na gęsto z fasolką szparagową
Następnie wrzucamy fasolkę, ogórka oraz paprykę i dusimy do miękkości cały czas mieszając.
Leczo na gęsto z fasolką szparagową
Wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze około 5-10 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.