jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Leczo pasteryzowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ulubiony doadatek do obiadu w jesieni i zimie

Leczo pasteryzowane

Składniki:

Leczo pasteryzowane

 

Sposób przygotowania:

Leczo pasteryzowane
Pokroić paprykę, cebulę, cukinię oraz pomidory. Na oleju porcjami krótko smażyć paprykę, cebulę i cukinię, nie mogą być zbyt miękkie i przełożyć do garnka. Na koniec podsmażyć pomidory i połączyć składniki. Dusić 5 minut razem, doprawić solą, pieprzem, czosnkiem oraz mieloną papryką. Gorącą masę przełożyć do słoików pozostawiając 2-3 cm wolnej przestrzeni, do każdego słoika wlać 1 łyżke oleju, wytrzeć dokładnie brzegi i zamknąć. Pasteryzować 20 minut.