katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Leczo troszkę zielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gostalam trochę zielonej papryki i coś trzeba bylo z niej zrobić.Padlo na leczo co prawda czerwona papryka smaczniej wygląda ale z zieloną też było smacznie.

Leczo troszkę zielone

Składniki:

Leczo troszkę zielone

 

Sposób przygotowania:

Leczo troszkę zielone
Paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy na mniejsze kawalki. Pomidory myjemy i kroimy na ćwiartki (można obrać ze skórki).

Cebulę obieramy i drobno kroimy. W garnku do smażenia rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i lekko rumienimy albo tylko szklimy, dodajemy pomidory i przez chwilę dusimy.

Na patelni rozgrzewamy trochę oleju i dodajemy pokrojoną na małe kawałki kiełbasę. Dodajemy przyprawy i paprykę, podlewamy wodą i dalej dusimy.

Dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości. 

Tagi:

leczo