Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Leczo wegetariańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka wegetariańska i dietetyczna przekąska na gorąco.

Leczo wegetariańskie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Leczo wegetariańskie

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo wegetariańskie
Cukinię należy obrać ze skórki i opłukać a następnie pokroić w niewielką kostkę. Cebulę obrać i także pokroić w kosteczkę albo piórka. Pomidory można sparzyć i obrać ze skórki, ale nie jest to konieczne, wystarczy je opłukać, a następnie pokroić w kostkę. Z papryki usunąć gniazda nasienne, opłukać i pokroic na kawałki. Na patelnię wlać oliwę i wrzucić pokrojoną cebulę, przesmażyć kilka minut i dodać pozostałe warzywa. Posypać je solą oraz pieprzem i dusić pod przykryciem na niewielkim ogniu do czasu aż będą miękkie. Leczo podawać z pieczywem.
Leczo wegetariańskie
Pokrojone warzywa podczas duszenia ich na patelni pod przykryciem.