kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Leczo węgierskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Leczo z dodatkiem jajek,,

Leczo węgierskie

Składniki:

Leczo węgierskie

 

Sposób przygotowania:

Leczo węgierskie
Papryki wszystkie myjemy i kroimy w paski, wrzucamy do garnka, dodajemy smalec, dajemy odrobinę wody, i dusimy na małym ogniu. Pomidory wyparzamy wodą, obieramy ze skórek i kroimy w dużą kostkę. Kiełbasę, pieczarki, cebule i czosnek, kroimy w małą kostkę i dodajemy do papryki. Cukinię kroimy w paseczki i również wrzucamy do lecza. jajka rozbełtać w garnuszku z dodatkiem soli. Gdy warzywa w garnku będą już miękkie, dodajemy na koniec pomidory i przyprawy i dusimy ok 10 minut, pod koniec wlewamy jajka i wszystko mieszamy aż jajka się zetną.