Emmato

Emmato

Kucharz
[Przepisów: 15]

Leczo wg Emmato

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczne, proste i podstawowe w wykonaniu leczo.

Leczo wg Emmato

Składniki:

Leczo wg Emmato

 

Sposób przygotowania:

Leczo wg Emmato
Zagotowujemy wode, zeby sparzyc pomidory. Pomidory zalewamy goraca woda, tak zeby potem latwiej bylo zdjac skorki. Kielbaski przekrajamy wzdluz na polowy i kroimy na grubsze plasterki (polksiezyce). Wrzucamy do garnka na odrobine oleju.Mieszamy. Cebule obieramy i przekrajamy na pol, a nastepnie kroimy na plasterki. Dodajemy do smazacej sie kielbaski. Mieszamy. Papryke myjemy, kroimy na pol, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na grubsze paski. Dodajemy do garnka. Mieszamy. Odcedzamy wode z pomidorow, chwilke je studzimy i mozemy juz sciagac z nich skorki. Pomidory kroimy na plasterki i dodajemy do calosci.Leczo mieszamy co jakis czas, przyprawiamy do smaku sola i pieprzem. Lecz jest gotowe gdy papryka staje sie miekka, a z pomidorow zrobi sie sos. Polecam ze swiezym pieczywem !!!