Alis17

Alis17

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Leczo z cukinią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Leczo - idealne na letni obiad.

Leczo z cukinią

Składniki:

Leczo z cukinią

 

  • 2 duże cukinie,
  • 80 dag kiełbasy (nie parówki),
  • 2 duże cebule,
  • 2 duże czerwone papryki,
  • 4 średnie pomidory,
  • sól, pieprz, majeranek, tymianek, oregano,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia.

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią
Cukinię obieramy, usuwamy z niej nasiona i kroimy ją w dość dużą kostkę. Kiełbasę kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Papryki kroimy w drobną kostkę usuwając z nich oczywiście uprzednio gniazda nasienne. Pomidory należy sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w grube paski. W garnku rozgrzewamy olej. Podsmażamy cebulkę + kiełbasę + papryki + pomidory i cukinię. Dodajemy przyprawy, ilość wedle uznania. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. Dusimy do miękkości warzyw. Smacznego :)