Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Leczo z cukinią i białą kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Leczo ma wiele "twarzy" - tym razem, zapraszam na leczo z dodatkiem cukini i białej kiełbasy

Leczo z cukinią i białą kiełbasą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z cukinią i białą kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią i białą kiełbasą
Cebulę obieramy i kroimy w plastry, białą kiełbasę kroimy w kostkę, cukinię myjemy i kroimy w dość sporą kostkę, paprykę myjemy, oczyszczamy i również kroimy w kostkę. Do woka wlewamy oliwę i rozgrzewamy, następnie dodajemy cebulę i odrobinę soli, cebule nalezy zeszklić i następnie obficie posypać papryką słodką, dokładnie wymieszać i zalać wodą (200 ml), dusimy całość do odparowania wody, wówczas dodajemy pokrojoną paprykę i razem podduszamy 5-7 minut, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę białą kiełbasę, podduszamy kolejne 5 minut, wówczas dodajemy cukinię oraz pomidory (ja pomidory zblenderowałam jednak nie jest to konieczne) - wszystko mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku, całość razem duismy 15 minut - na koniec dodajemy pokrojony szczypiorek, podajemy z pieczywkiem.
Leczo z cukinią i białą kiełbasą
do podduszonej cebuli i papryki dodajemy białą kiełbaskę
Leczo z cukinią i białą kiełbasą
następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię
Leczo z cukinią i białą kiełbasą
dodajemy pomidory z puszki - ja je zblenderowałam
Leczo z cukinią i białą kiełbasą
na koniec dodajemy szczypior i doprawiamy