Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Leczo z cukinią i wątróbkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zamiast papryki można dodać ketchup.

Leczo z cukinią i wątróbkami.

Składniki:

Leczo z cukinią i wątróbkami.

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią i wątróbkami.
Cukinię i paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. por umyć osuszyć pokroić w krążki. Wątróbki, umyć, oczyścić, oprószyć mąką. Na patelnię wlać 4 łyżki oliwy, włożyć wątróbki, podsmażyć. Następnie wsypać pory, paprykę, cukinię i dusić około 15 minut. 5 minut przed końcem dodać pomidory. Następnie przyprawić do smaku solą, cukrem, ostrą papryką, pieprzem i tymiankiem. Podawać z pieczywem lub makaronem.