Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Leczo z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Leczo z cukinią robię na wiele sposobów i kombinacji. Czasem wegetariańskie, a niekiedy dodaję trochę mięsa jakie aktualnie znajduje się w lodówce.

Leczo z cukinii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Leczo z cukinii

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii
Cebulę pokroić. Cukinię obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i kolejno cukinię, lekko posolić, podsmażyć. Dodać pokrojoną szynkę oraz boczek. Smażyć jeszcze chwilę. Zalać wodą, tak aby przykryła nasze składniki i dodać czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, papryki, sól i pieprz. Dusić pod przykryciem. Na koniec, kiedy już część wody odparuje a cukinia stanie się miękka dodać koncentrat i doprawić majerankiem oraz cząbrem.
Leczo z cukinii
Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i cukinię.
Leczo z cukinii
Kolejno dodać pokrojoną szynkę i boczek, smażyć.
Leczo z cukinii
Zalać wodą i dodać ziele oraz liść laurowy.