madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Leczo z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Węgierska samodzielna potrawa chociaż z dodatkiem cukinii bardziej przypomina prowansalskie ratatouille,

Leczo z cukinii Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii
Kiełbasę kroimy w plasterki lub kostkę i rumienimy na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy obraną białą cebulę pokrojoną w kostkę i pozbawione pestek papryki pokrojone w kostkę. Gdy się zeszklą dodajemy cukinię pokrojoną w kostkę razem z skórką jeśli jest miękka i też pokrojone pomidory. Dodajemy pomidory z puszki i kostki rosołowe i dusimy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie ale jędrne. Doprawiamy do smaku czosnkiem obranym i przeciśniętym przez praskę oraz solą i mielonym czarnym pieprzem oraz przyprawą typu kucharek.
Leczo z cukinii
Na rozgrzanym oleju rumienimy pokrojoną kiełbasę
Leczo z cukinii
Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i oba rodzaje papryki
Leczo z cukinii
Następnie wkładamy cukinię pomidory i kostki
Leczo z cukinii
Dusimy na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie