zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Leczo z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo dobre leczo z cukinii

Leczo z cukinii

Składniki:

Leczo z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii
Warzywa umyć. Cebulę, cukinię i kiełbasę pokroić w kostkę. Pomidora umyć, sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w cienkie paski. Oliwę rozgrzać na patelni, wsypać przyprawy, podgrzać. Dołożyć cebulę oraz cukinię, smażyć kilka minut, dodać pomidora, paprykę i kiełbasę. Smażyć kolejne kilka minut i przełożyć do garnka. Podlać wodą i dusić kilka minut. Dołożyć koncentrat, listek bobkowy, paprykę w proszku; zagotować. Podawać na ciepło zaraz po przygotowaniu.