bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 822]

Leczo z cukinii z cieciorką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Moja rodzina lubi leczo pod każdą postacią, tym razem postanowiłam dodać do niego cieciorkę, wyszło bardzo smaczne i sycące.

Leczo z cukinii z cieciorką

Składniki:

Leczo z cukinii z cieciorką

 

  • 2 małe cukinie
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 200 gram drobiowej kiełbasy
  • 1 puszka cieciorki
  • 300 ml. przecieru pomidorowego
  • Słodka i ostra papryka
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii z cieciorką
Cebulę obieramy i kroimy w paski, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę, podsmażamy przez kilka minut.

Cukinię obieramy ze skóry, kroimy na małe kawałki, paprykę kroimy w paski dodajemy do cebuli i kiełbasy, smażymy na małym ogniu do miękkości cukinii. Dodajemy odsączoną z zalewy cieciorkę oraz przecier pomidorowy, dusimy przez kilka minut.

Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Leczo podajemy z pieczywem.

Tagi:

dania leczo