szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Leczo z czerwoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo aromatyczny i mocno pomidorowy smak. Zawsze przyprawiam na pikantnie, dlatego świetnie rozgrzewa po długich, jesiennych spacerach.

Leczo z czerwoną papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo z czerwoną papryką

 

  • 5 czerwonych papryk
  • 5 lasek kiełbasy
  • 3 cebule
  • ½ kg. pieczarek
  • 1 słoik koncentratu pomidorowego, ok.200 g
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów
  • 3 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka chilli
  • Sól, pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Leczo z czerwoną papryką
Pieczarki obrać ze skórki i pokroić na większe kawałki. Przesmażyć z pokrojoną w piórka cebulą. Laski kiełbasy pokroić w większą kostkę, paprykę w paski. Dodać do pieczarek. Podlać wodą i gotować razem ok. 10 minut. Następnie połączyć z koncentratem pomidorowym, pomidorami z puszki. Doprawić do smaku papryką, chilli, solą i pieprzem. Wszystko razem gotować jeszcze ok. 10 minut. 
Leczo z czerwoną papryką
Pieczarki przesmażamy z pokrojoną w piórka cebulką.
Leczo z czerwoną papryką
Dodajemy pokrojoną kiełbasę i czerwoną paprykę.