Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Leczo z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Leczo to popularne danie z cukinii ja dziś proponuję Wam wersję z fasolką szparagową. Szybko i smacznie.

Leczo z fasolką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z fasolką

 

Sposób przygotowania:

Leczo z fasolką
Fasolkę szparagową umyć , poobcinać końce i pociąć na mniejsze kawałki. Podgotować w osolonej wodzie. Pomidory sparzyć wrzątkiem , obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cukinie obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć i pokroić w paseczki. Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju dodajemy paprykę , pomidory i gotujemy chwilę. Czosnek kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw. Cukinie dusimy w osobnym garnku i dodajemy do warzyw.Dodajemy fasolkę i przecier ale nie koniecznie.Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy dodajemy do lecza i doprawiamy do smaku. 
Leczo z fasolką
Fasolkę szparagową umyć , poobcinać końce i pociąć na mniejsze kawałki. Podgotować w osolonej wodzie.
Leczo z fasolką
Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju dodajemy paprykę , pomidory i gotujemy chwilę
Leczo z fasolką
Cukinie dusimy w osobnym garnku i dodajemy do warzyw.
Leczo z fasolką
Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy dodajemy do lecza i doprawiamy do smaku.