Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Leczo z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Popularne leczo lecz tym razem nie z cukinią a z fasolką szparagową. Danie jest smaczne szybkie i syte.

Leczo z fasolką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Leczo z fasolką

 

Sposób przygotowania:

Leczo z fasolką
Z fasolki odciąć końce ,pokroić na mniejsze części umyć i u parować.Paprykę umyć , usunąć nasiona i pokroić na paseczki.

Pomidory sparzyć , obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać ze skórki pokroić na plasterki i dusić aż woda odparuje.

Kiełbasę pokroić na pół plasterki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce.

Cebulę obieramy , drobno siekamy i podsmażamy na oleju dodajemy marchewkę i wlewamy 1/2 szkl wody , gotujemy aż woda odparuje.

Następnie dodajemy fasolkę, kiełbasę, pieczarki, pomidory i paprykę i wszystko dusić chwilę.

Dodać ketchup oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.

Doprawiamy do smaku papryką słodką, majerankiem, solą i pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek , dusimy jeszcze chwilkę.
Leczo z fasolką
Z fasolki odciąć końce ,pokroić na mniejsze części umyć i u parować
Leczo z fasolką
.Paprykę umyć , usunąć nasiona i pokroić na paseczki. Pomidory sparzyć , obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Leczo z fasolką
Marchew obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę obieramy
Leczo z fasolką
Następnie dodajemy fasolkę, kiełbasę, pieczarki, pomidory i paprykę
Leczo z fasolką
Doprawiamy do smaku papryką słodką, majerankiem,