Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Leczo z gyrosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kolejny eksperyment w mojej kuchni - leczo z drobiowym gyrosem.

Leczo z gyrosem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z gyrosem

 

Sposób przygotowania:

Leczo z gyrosem
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Cebulkę pokroić w pióra i zrumienić na oliwie. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, cukinię oraz posiekane pieczarki. Dodać bulion. Dusić razem pod przykryciem. Mięso pokroić w kostkę, dodać 3 łyżki oliwy i przyprawę gyros. Wymieszać. Usmażyć na patelni. Dodać do pozostałych składników. Dodać posiekany czosnek oraz pomidory pokrojone w kostkę. Dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku kucharkiem i pieprzem. Wymieszać. Jeśli potrawa jest zbyt rzadka to mąkę wymieszać z 50 ml wody i wlać do lecza. Zagotować. Podawać na gorąco.
Leczo z gyrosem
Cebulę zrumienić dodać paprykę pieczarki i cukinię.
Leczo z gyrosem
Kurczaka w przyprawie gyros usmażyć na patelni.
Leczo z gyrosem
Dodać pomidory oraz drobno posiekany czosnek.
Leczo z gyrosem
Dodać koncentrat pomidorowy i wymieszać.