dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Leczo z kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Leczo sporządza się bardzo szybko i jest przepyszne, a z dodatkiem kiełbasy jest o wiele bardziej sycące.

Leczo z kiełbasą

Składniki:

Leczo z kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbasą

Pierwszy etap:

Leczo z kiełbasą
Pokrojoną kiełbasę obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.

Kiełbasę kroimy w cienkie plasterki. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu. Następnie przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Drugi etap przygotowania:

Leczo z kiełbasą
Cebulę, czosnek i pieczarki chwilę smażymy.

Posiekaną cebulę i czosnek szklimy na niewielkiej ilości oliwy. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i całość dusimy. Następnie dodajemy słodką paprykę.

Trzeci etap przygotowania:

Leczo z kiełbasą
Całość dusimy, aż warszywa będą miekkie.

Do garnka wrzucamy pozostałe składniki (warzywa umyte, oczyszczone i pokrojone w kostkę, z pomidorów ściągamy skórkę i usuwamy pestki). Doprawiamy do smaku. Dusimy do miękkości warzyw.
Smacznego!


Tagi:

leczo danie