Spec

Spec

Kucharz
[Przepisów: 8]

Leczo z kiełbasą 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przepis na leczo - w sam raz na nadchodzącą jesień

Leczo z kiełbasą 5 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Leczo z kiełbasą 5

 

  • 2 papryki - czerwona i żółta
  • pół kilograma kiełbasy
  • kilka pomidorów (mieliśmy 5średniej wielkości)
  • przyprawy (sól, pieprz i słodka papryka)
  • 2 spore cebule
  • łyżka smalcu (lub dwie)
  • 100 ml wywaru z warzyw (ja używałem gotowego)

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbasą 5
Papryki umyj dokladnie, wytnij nasiona i pokrój w małe paski. Cebulkę pokrój, pomidory sparz i tez pokrój. Kiełbasę pokrój na plasterki. Rozgrzej w rondlu smalec, wrzuć cebulkę i podsmaż ją. Dodaj warzywa, mieszaj, wlej wywar, trzymaj na ogniu przez 10 minut, dodaj kiełbasę i podduś, aż trochę płynu odparuje. Podawaj z frytkami (domowej roboty) albo z pieczywem.
Leczo z kiełbasą 5
Leczo serwowane z pieczywem - polecam!