LauraLaura

LauraLaura

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Leczo z kiełbaską i ryżem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Leczo to pyszne, wartościowe i szybkie w przygotowaniu danie, które zasmakuje każdemu! Ja podaje je z ryżem, ale można je zajadać również bez.

Leczo z kiełbaską i ryżem

Składniki:

Leczo z kiełbaską i ryżem

 

Sposób przygotowania:

Leczo z kiełbaską i ryżem

ETAP 1:

Leczo z kiełbaską i ryżem

Wstawiamy posoloną wodę na ryż. Cukinię i papryki kroimy w grubą kostkę i wrzucamy do garnka z odrobiną wody by garnek nie przywierał. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na patelni potem dodajemy do niej pokrojoną w plasterki kiełbaskę. Gdy tłuszcz się wytopi wrzucamy zawartość patelni do garna. Doprawiamy do smaku wegetą, pieprzem i paprykami i dotujemy przez chwilę do uzyskania sosu. Podajemy z ryżem!

Tagi:

danie leczo