malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Leczo z marchewkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gdy chcę zjeść coś na szybko po powrocie z pracy do przygotowuję właśnie takie danio które doskonale rozgrzewa, i nie trzeba być mistrzem kuchni aby je przygotować.

Leczo z marchewkami

Składniki:

Leczo z marchewkami

 

  • 2 woreczki ryżu,
  • 2 papryki czerwone,
  • cebula czerwona,
  • seler średniej wielkości,
  • 3 marchewki,
  • słoik keczupu,
  • szklanka buliony warzywnego

Sposób przygotowania:

Leczo z marchewkami
Ryż gotujemy na pół twardo, paprykę, seler, marchewki kroimy w słupki, natomiast cebulę w piórka. Warzywa smażymy na łyżce oleju 10 min, następnie dodajemy ryż, zalewamy bulionem, solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy również keczup. Dusimy wszystko 15 min i podajemy gorące. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.