Agnieszka Zet

Agnieszka Zet

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 361]

Leczo z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wegetariański obiad może być smaczny i pożywny. Leczo warzywne z dodatkiem pieczarek jest bardzo sycące.

Leczo z pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Leczo z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Leczo z pieczarkami
Warzywa i pieczarki myjemy. Cebulę siekamy. Paprykę, bakłażana, cukinię i pieczarki kroimy w dość grubą kostkę.

Na oliwie podsmażamy pieczarki i cebulę, doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy je do większego garnka, wrzucamy cukinię, bakłażana, paprykę, dodajemy pomidory z puszki. Leczo dusimy, aż warzywa będą miękkie. Danie doprawiamy solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką, oregano, bazylią.
Leczo z pieczarkami
Leczo warzywne z pieczarkami na etapie duszenia w garnku

Tagi:

warzywa danie