gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Leczo z pieczarkami wg Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane leczo z pieczarkami podaję jako danie na obiad lub kolację. Polecam - jest pyszne...

Leczo z pieczarkami wg Gosi

Składniki:

Leczo z pieczarkami wg Gosi

 

Sposób przygotowania:

Leczo z pieczarkami wg Gosi

ETAP 1:

Leczo z pieczarkami wg Gosi
Obraną i pokrojoną cebulę podsmażamy przez chwilę.

Cebulę obieramy, siekamy i przekładamy do większego garnka. Podsmażamy przez chwilę na oliwie.

ETAP 2:

Leczo z pieczarkami wg Gosi
Pieczarki obieramy i odcinamy im ogonki.

Pieczarki obieramy.

ETAP 3:

Leczo z pieczarkami wg Gosi
Pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebuli.

Następnie kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli. Smażymy ok. 10 minut.

ETAP 4:

Leczo z pieczarkami wg Gosi
Do cebuli i pieczarek dodajemy paprykę i czosnek.

Po czym dodajemy pokrojoną na kawałki paprykę i ząbek czosnku.

ETAP 5:

Leczo z pieczarkami wg Gosi
Marchewkę trzemy na tarce, a zieleninę drobno siekamy.

Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach do warzyw. Dodajemy posiekaną zieleninę oraz sól i pieprz do smaku.

ETAP 6:

Leczo z pieczarkami wg Gosi
Do składników dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię.

Smażymy (pod przykryciem) ok. 10-15 minut i wsypujemy pokrojoną w kostkę cukinię. Całość smażymy do momentu, aż warzywa będą miękkie.

ETAP 7:

Leczo z pieczarkami wg Gosi
Wędlinę kroimy w kostkę i dodajemy do składników lecza.

Pod koniec dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę.

ETAP 8:

Leczo z pieczarkami wg Gosi
Na koniec ddajemy przyprawy do smaku, ketchup i koncentrat pomidorowy.

Na koniec dodajemy ketchup oraz koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.


Tagi:

dania warzywa